• Lectia 3

  Data: 08.05.2011 | Categorie: Sa invatam sa crosetam!
  Tag-uri: ,,,,,,

  Doresc sa va prezint putin instrumentarul necesar pentru a putea incepe sa invatati sa crosetati.

  In primul rand va trebuie fire.

  Fire acryl, angora si nu numai

  Fire acryl, angora si nu numai

  Fire flavia si nu numai

  Fire flavia si nu numai

  Fie ca folositi fire subtiri sau fire groase, fie ca folositi Flavia sau Acryl, fie ca alegeti orice alt fir (in functie de ceea ce doriti sa realizati) trebuie sa tineti cont sa alegeti si croseta potrivita.

  Crosete diferite dimensiuni

  Crosete diferite dimensiuni

  In imaginea de mai sus observati doua tipuri de crosete. Primele (cele cu capat rosu) sunt numerotate crescator in functie de grosime (din acest tip eu am numai numarul 3, 4, 5.5 si 6).

  Cel de-al doilea tip de crosete, crosetele subtirele, sunt numerotate descrescator. Spre exemplu nr. 9 este mai subtire decat nr. 1.

  Ca lucrul sa iasa perfect trebuie sa tineti cont, asa cum v-am spus si anterior, de corespondenta ata – croseta. De principiu pentru firele destinate pentru crosetat (cum este Flavia) este precizat pe eticheta si nr. crosetei indicate.

  La firele groase (acryl, angora, lana etc.) o sa gasiti frecvent precizat doar numarul andrelelor potrivite, dar cu timpul (mai bine spus experimentand) o sa va dati seama si ce numar de croseta le sunt potrivite.

  Din trusa de crosetat nu trebuie sa lipseasca si un ac cu ureche mare, folosit pentru finalizarea proiectului, aceesorizarea lui si nu numai.